Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αερομεταφορές στην Ελλάδα: 200.000 θέσεις εργασίας υποστηρίζονται από τις δαπάνες των ξένων τουριστών


Σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη που ανατέθηκε από την ΙΑΤΑ, τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, η αεροπορική βιομηχανία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο εμπόριο και στην οικονομία της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη μελέτη, που διεξήχθη από το Oxford Economics, ο κλάδος των αεροπορικών μεταφορών αντιπροσωπεύει το 2,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας και η αεροπορική βιομηχανία υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα πάνω από 100.000 άτομα.


Η μελέτη εκτιμά ότι 200.000 επιπλέον θέσεις εργασίας υποστηρίζονται από τις δαπάνες των ξένων επισκεπτών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα αεροπορικώς. Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, οι αεροπορικές μεταφορές έχουν Μεγάλη σημασία για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, συνδέοντας πολλές πόλεις του κόσμου και προσφέροντας την μεταφορά αεροπορικών φορτίων. Οι αερομεταφορές είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας του τουρισμού στην Ελλάδα, αφού περίπου το 70% των ξένων επισκεπτών φτάνουν στη χώρα αεροπορικώς.

Η μελέτη του Oxford Economics εκτιμά ότι η αεροπορική βιομηχανία φέρνει περίπου 2 δισ. ευρώ κρατικά έσοδα, με τη μορφή των άμεσων φόρων και έμμεσα μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού του κλάδου των αερομεταφορών, καθώς και μέσω των δαπανών των εργαζομένων στον τομέα των αερομεταφορών και της αλυσίδας εφοδιασμού του. Φόροι και εισφορές
κοινωνικής ασφάλισης από τις εταιρείες που εδρεύουν στη Ελλάδα και δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές ανέρχονται ετησίως σε 1.144 εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα και ασχολούνται με τις αερομεταφορές καταβάλλουν ετησίως 1,2 δισ. ευρώ σε φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου