Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πρόσκρουση πλοίου στη Τήνο, στη Σύρο έπεσε άλλο πάνω του


Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο δημιούργησαν προβλήματα, με το επιβατικό πλοίο "Νήσος Χίος" να προσκρούει το μεσημέρι του Σαββάτου (16/06) στην προβλήτα του λιμανιού της Τήνου και λίγες ώρες αργότερα να συγκρούεται με άλλο πλοίο στη Σύρο!
Το πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίος-Τήνος-Πειραιάς και στο οποίο επέβαιναν 1.183 επιβάτες, κατά τον απόπλου από το νησί της Μεγαλόχαρης προσέκρουσε σε ξέρα. Δημιουργήθηκε ρήγμα δύο μέτρων επί ένα, ελεγχόμενη εισροή υδάτων ενώ η δεξιά προπέλα έπαθε ολική ζημιά. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.


Το "Νήσος Χίος" με συνοδεία άλλων επιβατικών πλοίων και τη βοήθεια ενός ρυμουλκού και ενός ναυαγοσωστικού του λιμεναρχείου, έδεσε στο πιο ασφαλές λιμάνι της Σύρου, στο οποίο η κακοτυχία συνεχίστηκε.

Ενώ μετά κόπων και βασάνων έδεσε ασφαλώς και αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και τα οχήματα που μετέφερε, ένα άλλο πλοίο που επιχείρησε να πιάσει λιμάνι, το "Highspeed 5" παρασύρθηκε από τους ανέμους και έπεσε στη γέφυρα του "Νήσος Χίος".

Επακόλουθο ήταν να σπάσουν κάποια τζάμια και να υπάρξουν ζημιές στη γέφυρα, χωρίς και πάλι να υπάρξει τραυματισμός μέλους του πληρώματος ή επιβάτη.

Οι επιβάτες του "Νήσος Χίος" θα προωθηθούν με άλλα πλοία στους προορισμούς τους ενώ το προγραμματισμένο για το απόγευμα δρομολόγιο του από τον Πειραιά θα καλυφθεί από το "Νήσος Μύκονος", που θα αποπλεύσει το βράδυ.

πηγή: syrostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου