Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ryanair: μειώνει πτήσεις λόγω αύξησης φόρων αεροδρομίου


Η Ryanair πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων που διατηρεί από τη Βουδαπέστη κατά το ένα τρίτο, από το επόμενο έτος, ως αντίδραση για την αύξηση των τελών του αεροδρομίου.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη δημιουργία βάσης της Ryanair στη Βουδαπέστη, ύστερα από την κατάρρευση της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Malev της Ουγγαρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, ο οποίος είχε δηλώσει πως τα οικονομικά προβλήματα των εθνικών αερομεταφορέων της Ευρώπης προσφέρουν μια σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη, είπε ότι οι μειώσεις δρομολογίων αποφασίστηκε ότι θα γίνουν ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου, Hochtief, να αυξήσει τα τέλη.

«Η παράξενη λογική του αεροδρομίου της Βουδαπέστης και της εταιρείας Hochtief φαίνεται να είναι η εξής: έχουμε λιγότερη κίνηση, άρα χρεώνουμε την υπάρχουσα κίνηση περισσότερο. Αυτή η συνταγή είναι καταδικασμένη να αποτύχει», δήλωσε ο O’Leary σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ryanair είχε προβεί και στο παρελθόν σε μειώσεις δρομολογίων και από άλλα αεροδρόμια λόγω αύξησης των φόρων αεροδρομίου, αλλά –ακόμα- δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τη βάση της από την Ουγγαρία, πρόσθεσε ο O’Leary.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου