Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η Qatar Airways ζητά αποζημίωση από την Boeing


Η Qatar Airways ανακοίνωσε ότι θα λάβει αποζημίωση από την Boeing για την καθήλωση των Dreamliners 787.

«Θα λάβουμε αποζημίωση επειδή πήραμε αεροπλάνα που δεν μπορούσαν να πετάξουν. Η Boeing το κατανοεί αυτό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar, Akbar Al Baker.
Επέκρινε επίσης την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών για τη γείωση όλων των 787 τον Ιανουάριο, περιγράφοντάς την ως μια υπερβολική αντίδραση στα δυο περιστατικά που σημειώθηκαν με τις μπαταρίες των αεροσκαφών.

«Εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι τα αεροσκάφη δεν έπρεπε να σταματήσουν τις πτήσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι υπήρξε αυτή η αντίδραση λόγω της αδικαιολόγητης εκκένωσης ενός ιαπωνικού αεροσκάφους. Οι άνθρωποι σήμερα, είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτά που αναμεταδίδουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

«Η καθήλωση των 787 επηρέασε σημαντικά την επέκταση της Qatar Airways. Σχεδιάζαμε να εισάγουμε 15 νέα δρομολόγια και τώρα θα πρέπει να συμβιβαστούμε με 10. Χρειαζόμαστε και άλλα αεροσκάφη. Εξετάζουμε λοιπόν είτε την αγορά ή τη μίσθωση αεροπλάνων από την Airbus ή την Boeing. Δεν έχουν ακόμη αποφασίσει», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο 787 έχουν οδηγήσει σε αύξηση πωλήσεων του Airbus A330, ενώ το Dreamliner 787 σχεδιάστηκε εν μέρει για να το «αντικαταστήσει» στην αγορά εργασίας.

πηγή:airnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου