Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στα μαχαίρια Μπουτάρης- Ζορπίδης! Σκληρή ανακοίνωση του δήμου για το ΕΕΘ!

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύσκεψη για τα προβλήματα της πόλης, που συγκάλεσε χθες Τετάρτη...
το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατηγόρησαν τη διοίκηση του δήμου για το γεγονός ότι απουσίαζε εκπρόσωπός της από την σύσκεψη, καθώς και για μια σειρά προβλημάτων που παρουσιάζονται, όπως τα σκουπίδια και το παρεμπόριο. (Λεπτομέρειες ΕΔΩ).


Η διοίκηση του δήμου αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ακόμα μία «σύσκεψη των φορέων» της πόλης, με πρωτοβουλία του ΕΕΘ, αναλώθηκε σε διαπιστωτικές πομφόλυγες για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, δίχως και πάλι, να καταλήξει σε χειροπιαστές λύσεις. Πέρα από τη βολική διαπίστωση ότι «για όλα φταίει ο Δήμος Θεσσαλονίκης», ουδέν.

Ουδέν για τη διάχυτη παρανομία που καταστρέφει την εικόνα της πόλης. Ουδέν για τις πιέσεις που ασκούνται, καθημερινά πλέον, στο Δήμο, από τα ίδια πρόσωπα που ενσαρκώνουν τους συγκεκριμένους φορείς, προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια. Ουδέν για τη συστηματική άρνηση των ίδιων φορέων απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει να απαλλάξει το δημόσιο χώρο από τις αποκρουστικές συνέπειες μιας αντίληψης που λέει ότι «νόμος είναι κάθε λογής ιδιωτικό μικροσυμφέρον». Ουδέν για την ευθύνη που φέρει ο καθένας από τους εκπροσώπους των εν λόγω φορέων να στρατευθεί σε μία κοινή και συντεταγμένη προσπάθεια με στόχο να επιστρέψουν στην πόλη η ευταξία, η λειτουργικότητα και η ανάπτυξη.

Οι αφορισμοί, προερχόμενοι από τα ίδια πρόσωπα που ευθύνονται σε βάθος χρόνου για την αδράνεια και την ανομία οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή εικόνα, αγγίζουν τα όρια της θρασύτητας και προκαλούν τη μνήμη των Θεσσαλονικέων.

Η πόλη «αυτοκινητοκρατείται» εδώ και δύο δεκαετίες. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη και θα συνεχίσει να δημιουργεί πεζόδρομους και πλατείες εκεί που κάποτε υπήρχαν μόνο ιδιωτικά οχήματα. Θα συνεχίσει να προωθεί λύσεις ήπιας κινητικότητας, φιλικές προς τον πεζό και προς τον χρήστη αμαξιδίου. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αντίληψη ότι η αυθαίρετη κατάληψη του δημόσιου χώρου από αυτοκίνητα, μηχανάκια, τραπεζοκαθίσματα, παράνομες αφίσες, αντιαισθητικές πινακίδες, έχει κόστος. Όχι επειδή επιθυμεί να επενδύσει στην «ανυποταξία» του Έλληνα προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία της. Αλλά γιατί η αλλαγή αυτών των συμπεριφορών αποτελεί προϋπόθεση ώστε να μπορέσει η πόλη να προσελκύσει τουρίστες και επενδυτικά κεφάλαια. Κυρίως όμως για να γίνει πιο φιλική και ανθρώπινη για τους κατοίκους της».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. «Τα ίδια πρόσωπα, που, σε περιόδους παχέων αγελάδων, εισηγούνταν και ψήφιζαν αλόγιστα τις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών, δεν αναρωτήθηκαν ποτέ πως κατέληξε η Θεσσαλονίκη να έχει την ακριβότερη αποκομιδή σκουπιδιών με τα πιο απαρχαιωμένα μέσα σε όλη την Ελλάδα. Δεν αναρωτήθηκαν πόσες ευκαιρίες χάθηκαν για να επωφεληθεί ο Δήμος από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Δεν αναρωτήθηκαν πως επέτρεψαν να παγιωθούν οι νοσηρές αντιλήψεις του τύπου «εγώ παρανομώ γιατί είμαι νοικοκύρης» που προσπαθεί σήμερα ο Δήμος να ξεριζώσει.

Τα ίδια πρόσωπα που κατείχαν τις ίδιες αναπαυτικές θέσεις, που είχαν αφήσει την πόλη στον αυτόματο πιλότο, δίχως σχέδιο και δίχως όραμα, τολμούν σήμερα να ασκούν κριτική γιατί μετά από 18 μήνες που ασκείται η διοίκηση από άλλους, δεν είναι όλα τέλεια» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος γίνεται λόγος για «αναπαραγωγή της γκρίνιας» και υπογραμμίζεται: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμά του γιατί είναι το μόνο που προσφέρει διέξοδο από το τέλμα της εσωστρέφειας και του επαρχιωτισμού. Όποιος δεν μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για το κοινό καλό, ή έστω να ακολουθήσει, ας ακολουθήσει την εύκολη και δοκιμασμένη λύση της μεμψιμοιρίας. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου