Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αύξηση κίνησης για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες


Το Γραφείο Στατιστικής Μεταφορών (BTS) του αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών ανέφερε ότι 803,5 εκατομμύρια προγραμματισμένοι επιβάτες ταξίδεψαν μέσω αμερικανικών αερομεταφορέων ή ξένων εταιρειών που εξυπηρετούν πτήσεις εσωτερικού στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2011.


Πρόκειται για αύξηση κατά 1,7% σε σχέση με το 2010. Επιπλέον, οι επιβάτες του 2011 ήταν κατά 4,3% περισσότεροι σε σχέση με το 2009. Οι επιβάτες από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, που χρησιμοποίησαν ξένους αερομεταφορείς αυξήθηκαν κατά 5,6% από το 2010.

Η συγκεκριμένη αναφορά περιλαμβάνει δεδομένα αμερικανών αερομεταφορέων σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά και δεδομένα ξένων αερομεταφορέων που εκτελούν διεθνείς πτήσεις από και προς τις Η.Π.Α.

Ο αριθμός των επιβατών παρουσίασε αύξηση κάθε μήνα του 2011 σε σχέση με το 2010, εκτός από τον μήνα Οκτώβριο οπότε παρουσιάστηκε μείωση 1,3% στους επιβάτες εσωτερικού, σε συνδυασμό με οριακή μείωση 0,7% στους επιβάτες διεθνών πτήσεων. Οι υψηλές τιμές των καυσίμων οδήγησαν τις αεροπορικές εταιρείες να προβούν σε περικοπές στο καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων φθινοπώρου και χειμώνα, νωρίτερα απ’ ότι συνήθως. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν η μη ύπαρξη πολλών διαθέσιμων θέσεων στις πτήσεις του Οκτωβρίου, όπως αναμενόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου