Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δρομολογείται η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων


Το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) θα ανακοινώσει τους διαγωνισμούς για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, μέχρι το τέλος Μαρτίου. Τα συνολικά 22 αεροδρόμια, από τα 37, θα χωριστούν σε 2 ομάδες, βάσει επιβατικής κίνησης, οικονομικών επιδόσεων και γεωγραφικής θέσης.


‘Ύστερα από συζητήσεις μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και του αρμόδιου τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, προχώρησε η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων.

Η ανταγωνιστικότητα και η αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα αεροδρόμια, είναι βασική επιδίωξη, τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Σηφουνάκης.

Από την άλλη, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή, οι τρεις βασικές προτεραιότητες στον τομέα των μεταφορών είναι οι αποκρατικοποιήσεις των αεροδρομίων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO. Δήλωσε επίσης, πως υπάρχουν δυο παράλληλες διαδικασίες. Πρώτον, η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με τις παραχωρήσεις αυτές καθαυτές και δεύτερον, η διαδικασία από την πλευρά του υπουργείου για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ως προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

πηγή: airnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου