Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Καταλύματα ξεκούρασης στο αεροδρόμιο του Σικάγο


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ταξιδιώτες αναγκάζονται να περάσουν πολλές ώρες σε κάποιο αεροδρόμιο, είτε λόγω καθυστερήσεων είτε επειδή η πτήση τους δεν είναι απευθείας και θα χρειαστεί να περιμένουν την επόμενη.

Η ανάγκη λοιπόν για ανάπαυση των επιβατών και ξεκούραση – και δεν μιλάμε για την πολυθρόνα της αίθουσας αναμονής- οδήγησε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σικάγου, στη δημιουργία μικρών δωματίων με καναπέ – κρεβάτι, ένα μικρό γραφείο, ασύρματο internet και τηλεόραση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για μερικές ώρες παραμονής σε ένα χώρο;

Τώρα λοιπόν, η ταλαιπωρία των επιβατών και οι… μάχες για την εύρεση κενής πολυθρόνας κάθε φορά που συμβαίνει κάτι έκτακτο, όπως απεργία ή χιονοθύελλα, παίρνει τέλος. Η εταιρεία Minute Suites ανοικοδομεί καταλύματα μέσα στο αεροδρόμιο για τους κουρασμένους επιβάτες, όπως είχε κάνει και για τα αεροδρόμια της Ατλάντα και της Φιλαδέλφειας. Βέβαια η ιδέα δεν είναι αμερικανική, αλλά φαίνεται ότι η επιτυχία τους, όπου άνοιξαν, ήταν τόσο μεγάλη, που βρήκαν σχεδόν άμεσα τη θέση τους υπό τον αμερικανικό ήλιο.

 Άλλωστε, η ευκολία που παρέχουν στους ταξιδιώτες που μένουν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα αεροδρόμια είναι πραγματικά μεγάλη.

Όπως σημειώνει ο Ντάνιελ Σόλομον, ένας από τους συνιδρυτές της Minute Suites, μελλοντικά οι σουίτες θα διαθέτουν και λουτρό. Επί του παρόντος στελεχώνονται από φοιτητές των σχολών ξενοδοχειακών σπουδών, ενώ οι ταξιδιώτες μπορούν εκεί να κοιμηθούν, να εργαστούν στον υπολογιστή τους ή να παρακολουθήσουν μία ταινία. Βεβαίως, για μια τόσο περιορισμένη χρήση η τιμή τους είναι κάπως «τσιμπημένη».

Ο ένοικος πρέπει να πληρώσει 22,51 ευρώ, ενώ το μίσθωμα αυξάνεται ανά 15 λεπτά. Αν ο ένοικος παραμείνει μια ολόκληρη νύχτα θα καταβάλει 90 δολάρια. Αυτό το θέμα της χρονομίσθωσης προκάλεσε αντιδράσεις σε κάποια από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Σικάγου που ενέκριναν τα συμβόλαια, αφού θύμιζε περισσότερο ξενοδοχεία «παράνομου έρωτα». Όμως, κάτι τέτοιο αποκλείεται αφού η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο και, φυσικά, η ασφάλεια είναι πανταχού παρούσα.

πηγή: airnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου