Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μπαράζ προσφορών από Tour Operators



Ανάσχεση της αρνητικής τάσης στις κρατήσεις διακοπών στην Ελλάδα το φετινό Καλοκαίρι παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής στελεχών tour operators του εξωτερικού. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι κρατήσεις δεν πρόκειται να ανέλθουν στα επίπεδα του 2011 και βέβαια θα πρέπει να τονιστεί πως στη συγκεκριμένη ανάσχεση σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι ενέργειες τόσο των Ελλήνων αλλά και ξένων tour operators οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δελεάσουν τους τουρίστες.


Ειδικότερα η Condor Airlines προσφέρει σε 10.000 Γερμανούς πελάτες της που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα κουπόνια των 50 ευρώ σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους Γερμανούς τουρίστες που διστάζουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας, ύστερα από μια πτώση στις κρατήσεις.

Η προσφορά ισχύει έως το τέλος Απριλίου και ισχύει για τα πακέτα κρατήσεων και για πτήσεις μέχρι τις 31.08.2012. Η Condor πετάει προς Χανιά, Ηράκλειο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κω, Μύκονο, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδο και Σαντορίνη από πολλά γερμανικά αεροδρόμια. Είναι θυγατρική εταιρεία της ThomasCook και κάθε χρόνο πετούν πάνω από 6 εκατομμύρια επιβάτες σε 75 προορισμούς στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τις ΗΠΑ.

Με το σύνθημα «Ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους μετρά η εμπιστοσύνη», τρεις τουριστικοί πράκτορες στη Γερμανία, οι TUI, Tomas Cook και Rewe Touristik ξεκίνησαν καμπάνια για να προσελκύσουν τουρίστες στην Ελλάδα. Η μείωση των κρατήσεων μέχρι τον περασμένο Μάρτιο είχε φτάσει στο 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Το γεγονός έχει θορυβήσει τους γερμανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, που βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο να πάει χαμένο -τουριστικά- το φετινό Καλοκαίρι. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο, καταγράφεται ανάσχεση της αρνητικής τάσης. Σύμφωνα με στέλεχος της Alltours: «Πολλά ξενοδοχεία εργάζονται μόνο για να καλύψουν το κόστος τους.

Λόγω της υψηλής ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και των υποδομών οι τουρίστες μπορούν φέτος να κάνουν διακοπές πολύ φτηνά. Θέλουμε να κάνουμε το παν έτσι ώστε το Καλοκαίρι να μην πάει χαμένο για την Ελλάδα. Η χώρα παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες χώρες». Οι μεγαλύτερες εκπτώσεις, ύψους 30%, γίνονται στα πακέτα για την Κρήτη και τη Χαλκιδική. Εκπτώσεις της τάξης του 28% γίνονται για τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου