Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οι "μνηστήρες" για τα Ελληνικά αεροδρόμια



Τρία επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας για 40 έτη.

Πωλητήριο, για την ακρίβεια ενοικιαστήριο 40ετίας, σε 14 αεροδρόμια της χώρας μεταξύ των οποίων και το «Μακεδονία» έχει μπει από το ΤΑΙΠΕΔ. Μεταξύ αυτών από ελληνική πλευράς οι όμιλοι Μυτιληναίου και Μπόμπολα.


Αναλυτικά αναφέρει το δημοσίευμα:

«Πρόκειται για τα κοινοπρακτικά σχήματα που αποτελούνται:

Από τον επενδυτικό όμιλο Corporation America με έδρα την Αργεντινή σε συνεργασία με τον όμιλο ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων Ευάγγελου Μυτιληναίου. Τον Γερμανικό όμιλο Fraport, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκούρτης ενώ έχει συμμετοχή και σε αρκετά ακόμη αεροδρόμια ανά τον κόσμο μαζί με τη Slentel Limited
Το γαλλικό όμιλο Vinci Airports, μαζί την ΑΚΤΩΡ παραχωρήσεις, εταιρεία που ανήκει στον ελληνικό όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ όταν και αναμένεται να εγκριθούν.

Εκτός διαγωνισμού έμειναν «ηχηρά» ονόματα όπως η κοινοπραξία που αποτελείτο από την J&P Άβαξ και τη Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Aeroports De La Cote d Azur.

Μέσω των συμβάσεων τα σχήματα που θα αναλάβουν τη διαχείριση των αεροδρομίων δεσμεύονται πως θα αναλάβουν επενδύσεις για τη βελτίωση των υποδομών, ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ τα πρώτα τέσσερα έτη.

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια χωρίζονται σε 2 ομάδες:

Την ομάδα Α, που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας
Την ομάδα Β, που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου».

πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου