Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τον Οκτώβριο του 2013 ανοίγει το Dubai World Central


Το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το οποίο ξεκίνησε πτήσεις φορτίου το 2010, θα ανοίξει τον τερματικό σταθμό επιβατών του στις 27 Οκτωβρίου του 2013, με δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους να ξεκινούν εκεί τα δρομολόγιά τους.Ο ευρωπαϊκός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, Wizz Air, και η Νasair της Σαουδικής Αραβίας, θα ξεκινήσουν επιβατικές πτήσεις στο νέο αεροδρόμιο, Dubai World Central.


Το Dubai World Central έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί 160 εκατ. επιβάτες, γεγονός το οποίο θα το καταστήσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, έπειτα από την ολοκλήρωσή του. Υποτίθεται επίσης πως θα αντικαταστήσει το σημερινό αεροδρόμιο του Εμιράτου, το Dubai International, αν και αυτό δεν θα συμβεί πριν από την επόμενη δεκαετία.

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Emirates, δεν έχουν δείξει έως τώρα κάποια πρόθεση για να μετακινηθούν στο νέο αεροδρόμιο, το οποίο επρόκειτο αρχικά να χρησιμοποιείται και για επιβατικές πτήσεις τον Μάρτιο του 2011.

Τον περασμένο μήνα, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι έγινε το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο παγκοσμίως για διεθνείς μεταφορές επιβατών, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε το Heathrow του Λονδίνου.

πηγή: airnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου