Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Iberia: Και άλλες απεργίες των συνδικάτων


Οι εργαζόμενοι στην ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia, δήλωσαν ότι θα απεργήσουν ύστερα από την απόρριψη της νέας πρότασης της διοίκηση της εταιρείας για περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας.

Η Iberia, μέλος του ομίλου International Airlines, και τα συνδικάτα, ήταν σε συνομιλίες για τα σχέδια της ζημιογόνας αεροπορικής εταιρείας που αφορούσαν μείωση έως και 4.500 θέσεων εργασίας και περικοπές μισθών, ισχυρίζοντας ότι βρίσκεται σε μια «μάχη για επιβίωση».


Σε μια αναθεωρημένη πρόταση, η Iberia ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.147 θέσεις εργασίας, 30% λιγότερες σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, και ότι θα κάνει μείωση μισθών 10% και όχι 15% που ίσχυε στο αρχικό της σχέδιο.

Τα έξι συνδικάτα που εκπροσωπούν το προσωπικό εδάφους και τα πληρώματα καμπίνας της Iberia, απέρριψαν από κοινού το σχέδιο δηλώνοντας ότι ουδεμία σχέση είχε με αυτά που είχαν συμφωνηθεί από τις συνομιλίες με τη διοίκηση.

Τα συνδικάτα δεν είπαν πότε ακριβώς θα κατέβουν σε απεργία.

Η αεροπορική εταιρεία είχε θέσει ως προθεσμία την 31 του Ιανουαρίου για να καταλήξουν σε συμφωνία αναδιάρθρωσης με τα συνδικάτα και είχε απειλήσει με περικοπές εάν τα συνδικάτα αποτύχουν να υποστηρίξουν το σχέδιο.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Iberia δεν έχει άλλη επιλογή για να αντιμετωπίσει τις ζημιές ύψους 356 εκατ. δολ. που σημείωσε το πρώτο εννεάμηνο του 2012.

Οι εγχώριες και ευρωπαϊκές υπηρεσίες της Iberia έχουν πληγεί από την αύξηση του ανταγωνισμού από εταιρείες χαμηλού κόστους, από την πτώση της καταναλωτικής ζήτησης και την ύφεση της εγχώριας αγοράς της Ισπανίας, όπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι άνεργος.

πηγή: Airnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου