Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

AΠΕΡΓΙΕΣ 20/2/13


Παραλύει η χώρα σήμερα εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι η επίταξη στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία δεν έχει αρθεί.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε τροποποιήσεις των δρομολογίων των τρένων από την Τρίτη.
Επίσης, λόγω της απεργίας στον Προαστιακό, τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Στα τρόλεϊ, οι εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν την τελική τους απόφαση σήμερα.

Πέρα από τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, στην απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι δικηγόροι των ΔΣ Αθηνών και Πειραιά, οι μηχανικοί, οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.
 
Όσον αφορά στην υγεία, μόνον έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι δομές Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την οποία κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Επίσης σε απεργία καλούν τα μέλη τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ). Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητεί ανατροπή της ανθυγιεινής μνημονιακής πολιτικής, δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα Υγείας με πλήρη κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των πολιτών.

πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου