Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Και άλλες καθυστερήσεις για το αεροδρόμιο του Βερολίνου



Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος. Η Γερμανία εξακολουθεί να αγωνίζεται για να ανοίξει ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο, για να αντικαταστήσει τα δύο που υπάρχουν από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου.

Το άνοιγμα του αεροδρομίου Βερολίνου – Βραδεμβούργου που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2013, ύστερα από ήδη αρκετές αναβολές λόγω προβλημάτων π.χ. με τα συστήματα πυρασφαλείας του, αναβλήθηκε και πάλι λόγω προβλημάτων.


«Δεν θα υπάρξουν εγκαίνια το έτος που διανύουμε» είπε πηγή στο Reuters επιβεβαιώνοντας αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Η πηγή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν και πότε έχει προγραμματισθεί νέα ημερομηνία για τα εγκαίνια, η οποία πιθανότατα θα γίνει το 2014.
Οι καθυστερήσεις είναι ένας οικονομικός πονοκέφαλος για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, την Air Berlin, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο αεροδρόμιο ως ένα κομβικό σημείο για τις προσοδοφόρες διηπειρωτικές πτήσεις.

Το αεροδρόμιο έχει ως στόχο να προσελκύει έως και 27 εκατ. επιβάτες το χρόνο στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του και θα είναι σε μέγεθος το μισό από το γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και θα έχει λιγότερο από το ένα τρίτο του μεγέθους, του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου στον κόσμο στην Ατλάντα.

πηγή:airnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου