Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αύξηση κερδών για την easyJet


Η easyJet, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, αύξησε το σύνολο των κερδών της 28%, καθώς επικεντρώθηκε στα επαγγελματικά ταξίδια, ενώ ανακοίνωσε και νέο δρομολόγιο στη Μόσχα από το Μάντσεστερ της Αγγλίας την προσεχή άνοιξη, με σκοπό να εξυπηρετήσει αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

Για το διάστημα των 12 μηνών, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, το μεικτό κέρδος της easyJet ανήλθε στα 317 εκατ. λίρες, έναντι 248 εκατ. λιρών για το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 314 εκατ. λιρών.

Η αεροπορική εταιρεία θα αυξήσει το ετήσιο μέρισμά της σε 21,5 πένες ανά μετοχή από 10,5 πένες ανά μετοχή, επιστρέφοντας έτσι 85 εκατ. λίρες στους επενδυτές της.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της easyJet, Carolyn McCall, είπε πως αποφασίστηκε η αύξηση των συχνοτήτων σε πολλές διαδρομές-κλειδιά και η προσθήκη της υπηρεσίας κράτησης συγκεκριμένων θέσεων, με σκοπό να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους ταξιδιώτες.

Η easyJet κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό επιβατών της που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, με τα νέα δρομολόγια προς Μόσχα και με τα νέα δρομολόγια προς Μιλάνο και Ρώμη της Ιταλίας, στην οποία η Alitalia είχε μέχρι τώρα το μονοπώλιο.

πηγή: Airnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου