Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Διαψεύδει αύξηση τουριστών ο κος Θωμόπουλος


Καλά κρατεί η κόντρα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Θωμόπουλου με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη όσον αφορά την αύξηση τουριστών στην πόλη.

«Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 σημειώνεται  αύξηση των διανυκτερεύσεων τουριστών της τάξης του 4%. Ωστόσο, στον αριθμό αυτό προσμετρώνται και οι Λίβυοι που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία της πόλης. Εάν αφαιρέσεις τον αριθμό αυτό, οι διανυκτερεύσεις είναι μειωμένες κατά 14%» είπε ο κ. Θωμόπουλος κατά τη συνέντευξη τύπου της 28ης Philoxenia.


Παράλληλα πρόσθεσε ότι «μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις από όλα τα Βαλκάνια πλην της FYROΜ, Από την Αγγλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αυστρία και την Ιταλία. Για πρώτη φορά στα τρία τελευταία χρόνια μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις των Τούρκων, ενώ καταβαραθρώθηκε η αγορά του Ισραήλ κατά 50%. Βέβαια, έχουμε αύξηση των διανυκτερεύσεων από Ρωσία και Ουκρανία, όμως δεν ισοσταθμίζει τις απώλειες. Υπολογίζω ότι η χρονιά θα κλείσει με μείωση της τάξης του 10- 13%».

Σε ότι αφορά τα αίτια της πτώσης αυτής, ο κ. Θωμόπουλος σημείωσε ότι δεν θέλει να συντηρεί μια κόντρα με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε ότι τα αίτια της μείωσης είναι πολλά, πρόσθεσε ωστόσο ότι η εικόνα της πόλης είναι μια από τις αιτίες. «Τα σκουπίδια δεν είναι το μόνο θέμα. Είναι για παράδειγμα το μετρό. Επί τόσα χρόνια, τρια κεντρικά ξενοδοχεία στη Μοναστηρίου είναι αποκλεισμένα. Αυτό δεν είναι δυσφήμιση; Από την άλλη, γεμίσαμε πορτοφολάδες. Δέχθηκα και αιτήματα από τους πρέσβεις της Τουρκίας και του Ισραήλ. Βγαίνουν οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία και τους την πέφτουν» είπε ο κ. Θωμόπουλος. «Τα λέμε και θυμώνει ο δήμαρχος, αλλά είναι όλα μαζί».

Σε ότι αφορά την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων σημείωσε ότι οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων στα ξενοδοχεία της πόλης έχουν μειωθεί το πρώτο οκτάμηνο του έτους κατά 100.000.

πηγή:ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου