Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κ. Χατζηδάκης: "Γκάζι" για Ελ. Βενιζέλος, 37 αεροδρόμια και ΓΑΙΟΣΕ


«Τα λόγια τελείωσαν, τώρα πρέπει να γίνουν έργα», διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης και προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. «Κάθε ιδιωτικοποίηση θα φέρει πολύ περισσότερες επενδύσεις, γιατί θα στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα παύει να είναι μια σχεδόν σοβιετική χώρα», πρόσθεσε.


Μιλώντας σε ημερίδα της «κίνησης πολιτών για μια ανοικτή κοινωνία», ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε πως «το κλίμα αλλάζει σταδιακά για την Ελλάδα και μένει να διανύσουμε το τελευταίο μίλι μιας δύσκολης διαδρομής», ενώ πρόσθεσε πως «είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε συνθήκες μάχης κι αυτά που βλέπουμε απέναντί μας δεν είναι πυροτεχνήματα αλλά πραγματικά πυρά».

Παρατήρησε πως το κράτος δεν ήταν η λύση στο ζητούμενο της ανάπτυξης, αλλά το πρόβλημα, και όπως επιβεβαιώθηκε δραματικά, απέτυχε ως επιχειρηματίας. Τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε με το επιτυχημένο παράδειγμα της μεταβίβασης του IBC (Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης) στην Lamda-ΔΟΜΗ ΑΕ., και σημείωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο των Εταιρειών Ειδικού Σκοπού για να υπάρξει ευελιξία, αξιοπιστία και ταχύτητα στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τις επόμενες μέρες θα διαμορφωθεί το πλαίσιο για την αξιοποίηση και λειτουργία του «Ελ.Βενιζέλος» και 37 περιφερειακών αεροδρομίων. Παράλληλα, θα προωθηθεί η πώληση της ROSCO (εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ) και στη συνέχεια θα μεταβιβαστεί η περιουσία της ΓΑΙΟΣΕ προς το δημόσιο ως αντάλλαγμα για την ανάληψη χρέους του ΟΣΕ, ώστε να διευκολυνθεί στη συνέχεια και η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για το σχέδιο νόμου που θα αφορά τις επενδύσεις και θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή, είπε πως «όλες οι επενδύσεις κι ο βαθμός ωρίμανσής τους θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά και με ειδική σηματοδότηση καθυστερήσεων».

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να επιστραφούν οι οφειλές του δημοσίου στους ιδιώτες και με την εμπέδωση του κλίματος σταθερότητας να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες.

πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου