Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Νέα υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού η Τατιάνα Καραπαναγιώτη


Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και φωτογράφος και εκλεγμένη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι απο χθες η νέα υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από τον απερχόμενο υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο. “Είναι ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζω στο υπουργείο έναν άνθρωπο που γνωρίζω και εκτιμώ πάρα πολλά χρόνια, έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα του ΥΠΠΟΤ σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.


 Είναι ιδιαίτερη χαρά που παραδίδω ένα Υπουργείο έτοιμο ν’αντιμετωπίσει την κατάσταση και αυτό λόγω της σκληρής δουλειάς πάνω στην οποία είχαν επενδύσει και δουλέψει οι άνθρωποι του Υπουργείου όλα αυτά τα χρόνια. Ένα Υπουργείο που κατάφερε αυτά τα χρόνια και να συγχωνευθεί και ν’αξιοποιήσει τις συνέργειες μεταξύ του πολιτισμού και του τουρισμού, και ιδιαίτερα αυτή την τόσο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία”, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Από την πλευρά της η νέα υπουργός δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή που σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία αναλαμβάνω υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Θα προσπαθήσω ν’ αντεπεξέλθω όσο καλύτερα μπορώ”.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι κόρη του γνωστού δημοσιογράφου Λέοντα Καραπαναγιώτη (διευθυντή της εφημερίδας “Τα Νέα”, που απεβίωσε το 2006) και της Ελένης Βαλαωρίτη. Από την πλευρά της μητέρας της κατάγεται από την παλιά οικογένεια Βαλαωρίτη και είναι εγγονή του υπουργού Αριστοτέλη Ι. Βαλαωρίτη, δισέγγονη του πολιτικού και τραπεζικού Ιωάννη Βαλαωρίτη, καθώς και δισέγγονη του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών (“Οι Φάκελοι”, 2004 - 2008) και ντοκυμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Σήμερα είναι παραγωγός των τηλεοπτικών εκπομπών “Έρευνα” του Παύλου Τσίμα και “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη. Παράλληλα συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη βουλευτική έδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου