Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ανησυχία στις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες


Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012 σημειώθηκε μείωση στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας μας, με τις αεροπορικές εταιρείες να «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου».

Τα αυξημένα τέλη αεροδρομίων, η μειωμένη επιβατική κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και η εκτόξευση της τιμής των καυσίμων, έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τις αεροπορικές εταιρείες, που βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται καθημερινά.


Το πρώτο τρίμηνο του 2012 συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2008 που ήταν η τελευταία «καλή χρονιά» για τις αερομεταφορές στην χώρα μας, η μείωση της επιβατικής κίνησης των αεροπορικών εταιρειών έφτασε το 35% ενώ την ίδια στιγμή η μείωση των εσόδων κυμάνθηκε μεταξύ του 45% και 50%.

Η μεγαλύτερη «απώλεια» παρατηρείται στους επιβάτες εσωτερικού δικτύου που ξεπερνά το 10% ενώ στο εξωτερικό η μείωση επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2011 περιορίζεται στο 6%.

Τα αερολιμενικά τέλη αποτελούν σημαντικό μέρος των δαπανών των αεροπορικών εταιρειών και επιβαρύνουν τελικά το επιβατικό κοινό, καθότι περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου