Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ψηφίστηκε επί της αρχής η αξιοποίηση του Ελληνικού

Σε κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ελληνικό και για το πρόγραμμα «Ηλιος», το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «η μηχανή της ανάπτυξης έσβησε στη χώρα μας το 2008», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν θα απολογηθεί διότι με την εφαρμογή του προγράμματος Ήλιος επιχειρείται η μείωση του χρέους».


Οι ισχυρισμοί του κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάριου Σαλμά, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Περιβάλλοντος ότι «παραδίδει μαθήματα» ενώ ο ίδιος έχει «ιστορική ευθύνη για το που έφτασε η χώρα». Καταλόγισε ακόμη στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ως υπουργός Οικονομικών «ενέγραψε διογκωμένα τα χρέη των νοσοκομείων ώστε να μεγαλώσει το έλλειμμα του 2009 με σχέδιο να δείξει στη συνέχεια η κυβέρνηση Παπανδρέου ότι το μειώνει». Το αποτέλεσμα όμως, όπως είπε, ήταν «να πέσει η χώρα στην αγκαλιά των κερδοσκόπων και να βουλιάξει στην ύφεση».

«Ψηφίσατε το δεύτερο Μνημόνιο που έχει το ίδιο μείγμα πολιτικής με το πρώτο Μνημόνιο», αντέτεινε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επέμεινε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή έφυγε λέγοντας ψέματα ότι το έλλειμμα ήταν τάχα 6% ενώ ήταν 16%».

«Αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμούσε να είναι ενήμερη για το έλλειμμα, ας ήταν τότε παρούσα εκεί που είναι τραγικά απούσα. Στην εξεταστική επιτροπή», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας για να προσθέσει ότι αν η ΝΔ συνεχίσει τον άγονο και ξύλινο λόγο της, οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές.

πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου