Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αύξηση 20-25% στην τουριστική ροή από τη Ρωσία το 2012

Κοινή εκτίμηση των περισσότερων πρακτόρων όσο και του θετικού κλίματος, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, που επικράτησε στις διεθνείς εκθέσεις MITT και Intour Market στη Μόσχα, είναι ότι τη φετινή σεζόν η Ελλάδα θα δει επιπρόσθετη αύξηση από τη Ρωσία της τάξης του 20-25%.



Σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, κ. Γιάννη Πλώτα, το 2011 υπήρξε αύξηση στις θεωρήσεις από τη Μόσχα κατά 40% σε σχέση με το 2010, ενώ αυξημένες κατά 300% είναι και οι πολλαπλές θεωρήσεις εισόδου, που απευθύνονται σε τακτικούς επισκέπτες της χώρας (επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λπ.), που μπαίνουν συχνά στη ζώνη Σένγκεν για επαγγελματικούς λόγους.

Το 2011 μόνο από το γενικό προξενείο της Μόσχας θεωρήθηκαν 480.000 βίζες, ενώ το σύνολο των των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα έφτασε τις 650.000.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, τα 10 visa centers που λειτουργούν ανά τη ρωσική επικράτεια, συμπληρωματικά με τα ελληνικά προξενεία για την έκδοση βίζας, έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες και καλύπτουν πλέον όλους τους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Μάλιστα, η συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL, η οποία καλύπτει 177 σημεία στη Ρωσία, βοηθά ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Visa centers όμως δρομολογούνται και στη γειτονική Τουρκία. Μάλιστα τα δύο πρώτα σε Αττάλεια και Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο, για να ακολουθήσουν αργότερα και άλλα, στην Κωνσταντινούπολη, το Τσεσμέ και αλλού.

Όσον αφορά στην αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, οι εταιρείες που πετούν απευθείας στη Ρωσία είναι οι Aeroflot, Rossiya Airlines, Aegean Airlines και Transaero Airlines. Τελευταία προσθήκη αποτελεί η ρωσική αεροπορική εταιρεία UTair, που από τις 11 Μαρτίου προσφέρει νέα απευθείας πτήση Μόσχα - Θεσσαλονίκη, με συχνότητα πτήσεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα. Λειτουργούν όμως ακόμη και πολλές εταιρείες, τσάρτερ κυρίως, που συνδέουν τις μεγάλες ρωσικές πόλεις με ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Ρώσους, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου