Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Βουλιάζει το Concordia

Βουλιάζει το Concordia



«Το πλοίο γλίστρησε εννέα εκατοστά καθέτως και 1,5 εκατοστό οριζοντίως. Απομακρυνθήκαμε αμέσως. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ανησυχούσαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Λούκα Κάρι. Συμπλήρωσε: «Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη σταθερότητα του πλοίου και δεν ξέρουμε πότε θα επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις».

Ενας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε σήμερα νεκρός, από τα συνεργεία διάσωσης στο ναυάγιο του πλοίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους έξι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.
Οι αγνοούμενοι είναι δεκαπέντε, ανάμεσά τους τέσσερις Ιταλοί: ένας 36χρονος άντρας και η πεντάχρονη κόρη του και δυο γυναίκες από τη Σικελία.

«Μέλη του πληρώματος φέρθηκαν ηρωικά»

Ο διευθύνων σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Crociere Λουίτζι Φόσκι, σε συνέντευξη Τύπου στην Γένοβα, αναφέρθηκε στο τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Concordia, που έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ.
«Απομακρύναμε περίπου 4.000 άτομα μέσα σε δυο ώρες, υπό ακραίες συνθήκες. Ένα μικρό μέρος των επιβατών, που είχε ανέβει στο πλοίο στην Τσιβιταβέκια, κοντά στην Ρώμη, δεν είχε ακόμη λάβει όλες τις οδηγίες σχετικές με την αντιμετώπιση των καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Το περιθώριο που παρέχει ο νόμος είναι είκοσι τέσσερις ώρες», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο Φόσκι.
«Ζητώ συγγνώμη που μιλώ με τα δάκρυα στα μάτια αλλά μπορώ να πω ότι υπήρξαν μέλη του πληρώματος που φέρθηκαν πραγματικά ηρωικά», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Costa Crociere.

Ο υπεύθυνος της ιταλικής πλοιοκτήτριας εταιρίας υπογράμμισε ότι προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η θαλάσσια περιοχή έχει μολυνθεί από τα καύσιμα του Concordia.

Σε σχέση, τέλος, με τα αίτια του συμβάντος, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν γνωστό ότι ο καπετάνιος, λίγο πριν από την πρόσκρουση στα βράχια, κάλεσε έναν ναυτικό, υπεύθυνο της σαλοτραπεζαρίας, και φέρεται να του είπε: «Κατάγεσαι από το νησί Τζίλιο, περίμενε, τώρα θα σου δείξω την ιδιαίτερη πατρίδα σου».

Δεν είχε όμως καταλάβει, ότι είχε πλησιάσει υπερβολικά στη στεριά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου