Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση αφίξεων 10% αναμένεται το 2012 (!!!!!)

KATA 10% θα αυξηθούν οι αφίξεις το 2012, όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Tουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε γεύμα με δημοσιογράφους. Ο υφυπουργός επισήμανε ότι η φετινή αύξηση της τάξεως του 10% οφείλεται στην οργανωμένη στρατηγική του Yπουργείου Tουρισμού, ενώ ανέλυσε τους βασικούς λόγους ενίσχυσης του εισερχόμενου τουρισμού. Συγκεκριμένα, βάσει των εκτιμήσεων του κ. Νικητιάδη, καθοριστικοί για την εξέλιξη της επόμενης χρονιάς θα είναι οι εξής παράγοντες:


• Οι Ρώσοι τουρίστες θα ανέλθουν σε 1 εκατ. από περίπου 650.000 που είναι σήμερα – δηλαδή η Ελλάδα πρόκειται να απορροφήσει το 10% του εξερχόμενου τουρισμού της Ρωσίας.
• Σημαντική θα είναι η αύξηση από Ισραήλ και Γερμανία, αλλά και από την Αγγλία.
• Το δίκτυο των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους θα δώσει ουσιαστική ώθηση.
• Κεντρικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει και η κρουαζιέρα, μετά την οριστική άρση του καμποτάζ.

Oσον αφορά την κινητοποίηση της κυβέρνησης σε θέματα τουρισμού, ο υφυπουργός τόνισε ότι διαθέτει μεγάλη ελευθερία από τον υπουργό Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, οι σχέσεις του με τον υφυπουργό Πέτρο Αλιβιζάτο είναι άριστες, ενώ υπάρχει μεγάλη συμφωνία σε επίπεδο αξιών με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας Aδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικό να λυθεί το πρόβλημα των συναρμοδιοτήτων στα θέματα του τουρισμού, που δημιουργούν καθυστερήσεις.
Τέλος, ο υφυπουργός τουρισμού θεωρεί εφικτό τον στόχο των 25 εκατ. τουριστών μέσα στα επόμενα χρόνια, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων απαιτείται η ενίσχυση του αεροπορικού δικτύου εταιριών χαμηλού κόστους, η δημιουργία 15 προβλητών κρουαζιερόπλοιων για home ports και 30 γηπέδων γκολφ.

πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου